هجدهمین نشست هیئتهای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف با حضور دبیران استانی از جمله آقای دکتر محمدعلی صالحی دبیر محترم نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان گیلان، رئیس و مدیران مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. در این نشست دکتر روحالله سهرابی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف، ضمن تاکید بر اهمیت تقویت و بهبود مستمر نظام نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در موسسات آموزش عالی، پژوهش و فناوری به منظور ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی، خواستار تعامل و همکاری بین تمامی نهادهای مرتبط با این موضوع شد و تاکید کرد این همکاری موجب ارتقای کیفیت و کارآمدی در حوزۀ آموزش عالی و پژوهش و فناوری میشود. وی تدوین و اجرای برنامههای منظم عملیاتی را ضامن تضمین کیفیت در آموزش عالی، پژوهش و فناوری دانست. در ادامه دکتر روحالله رازینی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سابق مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف به گفتوگو با دبیران هیئتهای ناتک استانی پرداخت. در این بخش از نشست، دبیران هیئتها با ابراز نظر و دغدغههای خود در حوزههای مرتبط به استانها خواستار توجه بیشتر و عمیقتر معاونت آموزشی به آمایش آموزش عالی شدند.
جلسه کارگروه تخصصی دانشگاه فرهنگیان با حضور اعضای کارگروه و کارشناسان هیات استانی راس ساعت ده صبح روز سه شنبه مورخ 1403/02/25 در سالن شورای معاونت فرهنگی دانشگاه گیلان برگزار شد. در ابتدای این جلسه، آقای دکتر صالحی، دبیر محترم هیات نظارت و ارزیابی استان ضمن خوشامدگویی و تبریک انتصاب آقای دکتر رضایی صوفی به عنوان مدیریت امور پردیس های گیلان (دانشگاه فرهنگیان)، توضیحاتی در مورد اهداف و رویکرد نظارت استانی و بازدیدهای انجام شده از پردیس های آن دانشگاه در سال 1402 داد. سپس، گزارش مبسوط بازدید از پردیس امام علی (ع) و پردیس بنت الهدی صدر دانشگاه فرهنگیان در سال 1402 قرائت شد و اعضای کارگروه به بیان دیدگاه های خود در مورد رسالت دانشگاه فرهنگیان و موارد مطروحه در گزارش پرداختند. در ادامه، آقای دکتر رضایی صوفی، ضمن قدردانی بابت رویکرد هیات و ارایه گزارش بازدیدهای انجام شده، بر ضرورت انجام اقدامات اصلاحی تاکید و گزارشی در مورد اقدامات انجام شده از زمان تصدی مدیریت پردیس های آن دانشگاه در استان گیلان ارایه کرد. در پایان، مقرر شد بررسی اقدامات اصلاحی انجام شده و در دست اقدام از سوی پردیس های آن دانشگاه در بازدیدهای آتی هیات نظارت و ارزیابی استانی مد نظر قرار گیرد.
جلسه کارگروه تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور اعضای کارگروه و کارشناسان هیات نظارت استانی راس ساعت 9:30 صبح روز دوشنبه مورخ 1403/02/24 در سالن شورای ریاست نظارت و ارزیابی استان گیلان برگزار شد. در ابتدای این جلسه، آقای دکتر صالحی، دبیر محترم هیات نظارت و ارزیابی استان، ضمن خوشامد و همچنین تبریک انتصاب جناب آقای دکتر مجتبی ملکی به عنوان سرپرست محترم دانشگاه آزاد اسلامی رشت و استان گیلان، توضیحاتی در مورد الزامات، فرایند و اهداف نظارت داد. سپس، گزارش مبسوط بازدید از مراکز و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1402 قرائت گردید. در ادامه، آقای دکتر ملکی ، ضمن تشکر بابت گزارش ارایه شده، به تشریح اقدامات اصلاحی در دست اقدام پرداخت و ضمن استقبال از تداوم همکاری در اجرای وظایف هیات نظارت و ارزیابی استان، از عزم جدی آن دانشگاه برای رفع نقائص و بهبود کیفیت آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد. در انتها، مقرر شد بررسی اثربخشی اقدامات اصلاحی انجام شده و در دست اقدام از سوی آن دانشگاه در بازدیدهای آتی هیات مد نظر قرار گیرد.
نخستین اجلاس بهرهوری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با شعار «دانشگاه نقشآفرین، ایران بهرهور» ۲۶ و ۲7 دی ماه ۱۴۰۲ با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری،دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامهطباطبائی، دکتر میثم لطیفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، دکتر میرسامان پیشوایی، رئیس سازمان ملی بهرهوری، دکتر روحالله رازینی، رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، روسای دانشگاهها و مدیران مراکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه های سراسر کشور در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. دکتر لطیفی در این اجلاس اظهار داشت: ما اگر بخواهیم در کشور به رشد برسیم این رشد در گرو رشد سرمایه انسانی و افزایش بهرهوری است. در این رشد، نقش دانشگاه بسیار حایز اهمیت است و ما به بهره وری در دانشگاه و بهرهوری از دانشگاه نیاز داریم. وی با اشاره به سند نظامنامه ارتقای بهرهوری گفت: این سند دومین سند ملی بهرهوری است که تدوین شده و بهرهوری تابعی از کارایی و اثربخشی است. اثربخشی زمانی معنی پیدا میکند که آموزش متناسب با نیاز جامعه باشد و مشکل و مسئله ای را حل کند. در این اجلاس، آقای دکتر محمدعلی صالحی، دبیر محترم هیات نظارت و ارزیابی استان، ضمن تبیین عملکرد هیات نظارت استانی، با مسئولان مرکز نظارت و ارزیابی وزارت عتف و مدیران نظارت دانشگاه های کشور رایزنی و گفت و گو کرد.
جلسه هماهنگی و آشنایی با ضوابط بازدید از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان با حضور اعضای شبکه ناتک در روز چهارشنبه مورخ اول آذر 1402 در اتاق شورای معاونت فرهنگی دانشگاه برگزار شد. در این جلسه، درباره فرایند بازدید و الزامات نظارت و ارزیابی همفکری و رایزنی شد.
بنا به پیشنهاد رئیس دانشگاه گیلان و طی حکمی از سوی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدعلی صالحی به سمت دبیر هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان گیلان منصوب شد.
جلسه دوم (مشترک) کارگروه های امور مدیریت و پشتیبانی با امور آموزشی در اتاق شورای دانشگاه در تاریخ 1401/09/08 برگزار گردید.
اولین جلسه کارگروه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت امور آموزشی دانشگاه در 9 صبح مورخ 1401/04/15 با مدیریت آقای دکتر محمد علی صالحی و حضور آقایان دکتر عبدالرضا تحریری، دکتر رامین نقدی، دکتر جواد محمودی مهر و خانم پورقاسم در دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه برگزار گردید. در این جلسه به بررسی و شناسایی نقاط قوت، ضعف، پتانسیل ها و فرصت های موجود در دانشگاه در بخش آموزش پرداختند. همچنین در جلسه در خصوص چگونگی رسیدن به شاخص ها و بهبود ارتقاء شاخص های موجود و سازو کارهای نظارت کارگروه بر واحدهای آموزشی و استمرار منظم و برگزاری مستمر ماهیانه این کارگروه تاکید شد. همچنین در این جلسه با تصمیم اعضای محترم کارگروه، جناب آقای دکتر عبدالرضا تحریری به عنوان دبیر کارگروه انتخاب گردیدند.
اولین جلسه کارگروه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت امور پژوهشی و فناوری دانشگاه در 9 صبح مورخ 1401/04/14 با حضور آقایان دکتر محمد علی صالحی، دکتر علی مرتضی پور، دکتر شاهد حسن پور، دکتر آریا باباخانی و سروش اسمعیل زاده در دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه برگزار گردید. در این جلسه به بررسی و شناسایی نقاط قوت، ضعف، پتانسیل ها و فرصت های موجود در دانشگاه در بخش پژوهش پرداختند. همچنین در جلسه برسیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه در خصوص شفاف سازی و الحاق مستندات، مدارک و قراردادهای پژوهشی، تاکید بر پایان نامه های تقاضا محور، حمایت از تولید محصولات مستخرج شده از پایان نامه ها و طرح های پژوهشی ، حرکت به سوی تولید دانش فنی با استفاده از ظرفیت های استانی در امور پژوهشی؛ تاکید شد. همچنین در این جلسه با تصمیم اعضای محترم کارگروه، جناب آقای دکتر شاهد حسن پور به عنوان دبیر کارگروه انتخاب گردیدند.
طی حکمی از سوی دکتر فرید نجفی سرپرست دانشگاه گیلان، دکتر محمدعلی صالحی عضو هیأت علمی گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی به سمت سرپرست مدیریت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه گیلان منصوب شد. شایان ذکر است پیش از این دکتر سیداسماعیل حسینی اجدادنیاکی عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات عرب عهده دار این مسئولیت بود. روابط عمومی دانشگاه گیلان ضمن تشکر از تلاش های دکتر حسینی اجداد، برای دکتر صالحی آرزوی موفقیت می نماید.
اعضای حقیقی شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه گیلان منصوب شد
با توجه به انحلال مؤسسسه آموزش عالی قدر کوچصفهان در نشست 948 شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی و ابلاغ مرکز نظارت ، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری پرونده دانش آموختگان مؤسسه آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی قدر کوچصفهان به مؤسسه آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی مهر آستان آستانه اشرفیه منتقل شد. دانش آموختگان مؤسسه قدر می توانند پس از استقرار و ساماندهی پرونده ها برای انجام امور دانش آموختگی و دریافت مدارک تحصیلی به مؤسسه مهرآستان مراجعه نمایند.
طی حکمی از سوی دکتر فرید نجفی سرپرست دانشگاه گیلان، دکتر سیداسماعیل حسینی اجدادنیاکی عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات عرب به سمت سرپرست مدیریت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه گیلان منصوب شد. شایان ذکر است پیش از این دکتر مهرداد محمدی عضو هیات علمی گروه علوم دامی عهده دار این مسئولیت بود. روابط عمومی دانشگاه گیلان ضمن تشکر از تلاش های دکتر محمدی، برای دکتر حسینی اجداد آرزوی موفقیت می نماید.
پنجمین نشست از پنجمین دوره هیأت نظارت ، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان با حضور اعضای حقوقی و حقیقی، روز یکشنبه 10/11/1400 در محل اتاق شواری دانشگاه برگزار شد. در این نشست سرپرست دانشگاه و سرپست هیأت نظارت استانی ضمن خوش آمدگویی به حاضران و معرفی اعضای جدید حقوقی هیأت و تأکید بر اهمیت امر نظارت و ارزیابی دانشگاه در بهبود و ارتقاء کیفیت آموزشی عنوان کردند فعالیت های نظارتی باید اثرات ملموسی بر عملکرد دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان داشته باشد. درادامه این نشست آخرین وضعیت و گزارش عملکرد پردیس های امام علی (ع) و بنت الهدی صدر دانشگاه فرهنگیان و واحدها و مراکز دانشگاه پیام نور استان گیلان مطرح و نقاط قوت و ضعف و راه های برون رفت از مشکلات پیش رو واحدهای آموزشی استان مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهادهای لازم برای بهبود و ارتقاء کیفیت این دو نهاد آموزشی در استان ارائه شد.
کارگروه تخصصی دانشگاه های علمی کاربردی و فنی و حرفهای هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف استان گیلان با حضور اعضاء: خانم دکتر خدائی و آقایان دکتر مهرداد محمدی، دکتر علی شمس ناتری، مهندس محسن نعمتی و عبداله اکباتان در تاریخ 1400/10/20 دراتاق شواری دانشگاه گیلان برگزار شد. در این نشست ابتداء نمایندگان دانشگاه علمی-کاربردی و دانشگاه فنی و حرفه ای استان آخرین وضعیت فعالیت دانشگاه های خود را گزارش کردند و در ادامه کاربرگهای بازدید ج عملکردی مراکز آموزشی این دو دانشگاه استان مطرح و بررسی شد و درخصوص هر یک تصمیمات لازم اتخاذ گردید.
نشست کارگروه دانشگاه پیام نور و دانشگاه فرهنگیان هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف استان در تاریخ 1400/10/07 در محل اتاق شورا دانشگاه گیلان بر گزار شد. در این نشست ابتداء نماینده دانشگاه پیام نور گزارشی از آخرین وضعیت آموزش غیرحضوری دانشگاه پیام نور ارائه دادند سپس وضعیت مراکز این دانشگاه در استان براساس اطلاعات مندرج در کاربرگ ج ارزیابی مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه نماینده دانشگاه فرهنگیان نیز ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت آموزش غیر حضوری دو پردیس دانشگاه فرهنگیان در استان و همچنین دوره های پودمانی این دانشگاه به تشریح فعالیت های پردیس های خواهران و برادران دانشگاه فرهنگیان پرداختند و سپس اطلاعات مندرج در کاربرگ ج مورد بررسی قرار گرفت.
به اطلاع سازمان ها ، ادارت، و تمامی دستگاهی اجرایی می رساند که بر اساس اعلام معاونت آموزشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گواهینامه های پایان دوره های DBA (تحت عنوان دکترای حرفه ای کسب و کار) و MBA ( تحت عنوان کارشناسی ارشد حرفه ای کسب و کار ) به هیچ عنوان با مدارک مرسوم دانشگاهی معادل و همتراز نبوده و صرفا برای اتمام پایان دوره کوتاه مدت صادر می شود و ارزش استخدامی ندارد. سازمان ها و دستگاهی که چنین گواهینامه هایی را به عنوان مدراک مرسوم دانشگاهی می پذیرند می بایست تبعات قانونی آن را نیز بپذیرند. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هیچ مسئولیتی در این زمینه ها ندارد و دستگاه های می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با دفتر آموزش های غیردولتی تماس بگیرند.
با حضور مسئولان دفاتر نظارت و ارزیابی زیرنظامهای آموزش عالس استان انجام شد. بررسی آموزش غیرحضوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان
برنامه حضور همکاران دفتر نظارت در سه وضعیت شیوع ویروس کرونا
پیام تسلیت به آقای دکتر محمدی